Poruka Upraviteljice

Poruka Upraviteljice

Živimo u vremenima brzih promjena koja društvima nameću imperative fleksibilnosti, prilagodljivosti i inovativnosti kako bi ostvarila napredak. No mnoga gospodarstva u svijetu nisu u mogućnosti dosegnuti razinu napretka koju drže razvijene zemlje svijeta.  Mnoge se zemlje još uvijek bore kako bi osigurale osnovne uvjete svojim građanima kao što su zdravstveni sustav, osnovna infrastruktura, obrazovanje i vladavina prava.

U Hrvatskoj, trenutno se nalazimo u poziciji koja se, u globalnom kontekstu, može smatrati solidnom – na granici smo oslobađanja od tereta prošlosti i ostvarivanja našeg punog potencijala. Ipak, još uvijek nam je teško izdići se te smo još uvijek spori u provedbi trajnih promjena koje bi temeljito unaprijedile naše društvo i doprinijele razvoju našeg gospodarstva.

Rad Hrvatsko-američke zaklade za obrazovanje i izobrazbu utemeljen je na čvrstom uvjerenju kako nas osnaživanje pojedinaca kroz obrazovanje dovodi bliže cilju ostvarenja promjena. Obrazovanje je dugoročno jedno od najvažnijih ulaganja na koje se možemo odlučiti kao društvo kako bismo osigurali napredak.

U svakoj osobi leži potencijal da promjeni svijet na bolje. Oni koji teže pridonijeti boljitku svoje zajednice i kojima je dana mogućnost da ostvare svoje ciljeve mogu imati snažan pozitivan utjecaj na društvo - brojem ljudi na koje su pozitivno utjecali ili dobrim primjerom kojega su pokazali kroz svoj trud, ili čak samo sjemenom koje su posijali, a koje će tek uroditi plodom.

Upravo u toj nadi, cilj naše Zaklade je omogućiti mladim liderima iz Hrvatske najbolje obrazovanje na svijetu te ih tako osnažiti znanjem, samopouzdanjem i inspiracijom kako bi bili spremni provesti potrebne promjene u našoj zemlji.

Ukoliko dijelite našu želju da Hrvatska postane još bolja, pozivamo vas da zajedno s nama podržite naše najbolje kandidate za stipendiju otvarajući im pristup globalnom obrazovanju na ponajboljim američkim institucijama visokog obrazovanja.

Srdačno,

Ana Budin
Upraviteljica

U.S. Affiliates Community in Croatia News

United States Alumni Community in Croatia (USACC)

USACC Conference – What is an American Alumnus?